Eerste editie Bizzo Meet & Mx groot succes

“Wake-Up Call! The future is now”

De eerste editie ‘Bizzo Meet & Mx’, die op donderdag 24 oktober jl. plaatsvond, was een groot succes. Het event zat bomvol inspiratie op het gebied van digitaal innoveren, Design Thinking en Mendix. Hiermee is de toon gezet voor de volgende editie, die in het voorjaar van 2020 zal plaatsvinden.

De zaal werd donderdagmiddag wakker geschud door de Fountainheads. Hun Wake-Up Call zat boordevol inspirerende en vooral motiverende woorden. De conclusie? Om relevant te zijn en blijven binnen de branche waarin je actief bent, moeten je voelsprieten continu aan staan. Want; als je vandaag doet, wat je gisteren deed, ben je morgen out of business!

‘Als de IT-jongens je business in komen, gaat je wereld op zijn kop’

Als je eenmaal hebt bedacht wat je wilt doen om mee te kunnen blijven doen, ben je er nog niet. Want hoe zorg je ervoor dat je plannen op het gebied van digitale innovatie realiteit worden? Roald Kruit is medeoprichter van Mendix; een wereldwijd, toonaangevend softwareplatform dat het mogelijk maakt om web- en mobiele applicaties te ontwikkelen en blijven verbeteren zonder programmeercode. In no-time staat er een kwalitatieve applicatie, waardoor de terugverdientijd kan worden gereduceerd tot dagen of weken, in plaats van maanden of jaren. Tijdens Bizzo Meet & Mx vertelde Roald over het ontstaan ervan.

Ze -de oprichters van Mendix- hebben het op de harde manier geleerd. Het leveren van software die aan de behoeften van de business voldoet, is extreem moeilijk en mislukt vaker dan het lukt. Er bestaan ​​veel impliciete veronderstellingen aan zowel de business als de IT-kant over hoe de software zou moeten werken en hoe deze eruit zou moeten zien. En zelfs wanneer er sprake is van afstemming, veranderen de eisen van de klant, bewust of onbewust.

En daar gaat het vaak mis, want in elke organisatie denken en handelen mensen aan de IT-kant anders dan de business doet. De oprichters van Mendix realiseerden zich, dat als die kloof niet wordt overbrugd, er zeer weinig kans is dat een softwareproject op afstand succesvol zal zijn.

Scrum en Design Thinking

Om de kloof tussen business en IT te overbruggen, is meer nodig dan technologie. Er is een iteratief en agile proces vereist, zodat belangrijke gebruikers en belanghebbenden bij elke stap worden betrokken. Hierdoor kan er direct feedback gegeven worden op het gedane werk en dit versnelt de ontwikkeling enorm. Tegelijkertijd zorgt het ervoor dat de klant tevreden is met het resultaat, waardoor veel frustratie wordt weggenomen en de klant daadwerkelijk wordt geholpen bij het toevoegen van waarde.

Maar hoe doe je dat nu precies? Hoe zorg je ervoor dat je het juiste bouwt? En hoe zorg je ervoor dat je het juiste, goed en snel ontwikkelt? Henry Kraaijenbos, partner bij Bizzomate, gaf een prikkelende introductie over de waarde van Design Thinking in het ontwikkelproces.

Waar agile-ontwikkelmethodiek Scrum een benadering is voor het oplossen van problemen, is Design Thinking een benadering voor het vinden van problemen. Het vereist een hoge mate van inlevingsmethode in en begrip van eindgebruikers. Het is een iteratief proces voor het ontwikkelen van nieuwe ideeën, verifiëren van aannames en herdefiniëren van problemen, met als doel het identificeren van alternatieve oplossingen, die niet noodzakelijkerwijs volledig uitgewerkt zijn.

Bij Bizzomate geloven we dan ook in de combinatie Design Thinking en Scrum. Op basis van deze combinatie én onze jarenlange ervaring, hebben we de “4D-aanpak” ontwikkeld. Deze aanpak bestaat uit 4 opeenvolgende fases, Discover, Define, Design en Do.  

  • Discover – Waar sta je vandaag de dag? Welke toekomstdromen zijn er? Hoe zijn deze te realiseren?
  • Define – Stel prioriteiten; waar ligt de nadruk op en wat zijn de eerste stappen?
  • Design – Maak een plan en werk aan een prototype,
  • Do – Ga ervoor en realiseer de gemaakte plannen!

Het resultaat? Samen zorgen we ervoor dat je organisationele dromen, binnen handbereik zijn! Het juiste wordt op een goede en snelle manier gebouwd, zodat er daadwerkelijk waarde wordt toegevoegd!

‘You snooze, you lose’

De Fountainheads zeiden het aan het begin van hun Wake-Up Call: ‘You snooze, you lose’. Dus heb jij een goed idee en kun je niet wachten om ermee aan de slag te gaan? Of wil je graag ontdekken hoe Scrum en Design Thinking kunnen bijdragen aan jouw succes? Goed nieuws! Je hoeft dan niet te wachten tot de volgende Bizzo Meet & Mx, we maken graag eerder kennis! Stuur een mailtje naar Philippe Neven via philippe.neven@bizzomate.com of bel +31 6 47028788.

Neem contact op met mij

Volledige naam*
Functie

Bedrijf
Telefoonnummer

E-mail*
Opmerkingen

Ik wil meer weten over:
[recaptcha]

Download case study AZL

Volledige naam*
Functie

Bedrijf
Telefoonnummer

E-mail*
Opmerkingen

Download case study Metis Notarissen

Volledige naam*
Functie

Bedrijf
Telefoonnummer

E-mail*
Opmerkingen

Download case study Automotive Dienstverlener

Volledige naam*
Functie

Bedrijf
Telefoonnummer

E-mail*
Opmerkingen

Download case study Sanitas

Volledige naam*
Functie

Bedrijf
Telefoonnummer

E-mail*
Opmerkingen

Ik wil meer weten

Volledige naam*
Functie

Bedrijf
Telefoonnummer

E-mail*
Opmerkingen

[recaptcha]

Get in touch

Full name*
Job title

Company
Phone number

Email*
Notes

I'd like to hear more about:
[recaptcha]

I would like to know more

Full name*
Job title

Company
Phone number

Email*
Notes

[recaptcha]