Bizzomate sponsort Ronald McDonald Huis Maastricht

Een ziek kind kan niet zonder zijn ouders. En als je kind ziek is, wil je als ouder zo dicht mogelijk in de buurt zijn. Het Ronald McDonald Huis biedt een “tijdelijk thuis bij het ziekenhuis” voor ouders waarvan een kindje is opgenomen in het ziekenhuis.

De gasten betalen zelf €15 per nacht, maar de daadwerkelijke kosten liggen aanzienlijk hoger. De overige €35 per nacht worden opgebracht door donateurs en sponsoren.
Dit jaar is het Ronald McDonald Huis in Maastricht (verbonden aan het MUMC+) een van de goede doelen die Bizzomate ondersteunt, niet alleen financieel.

Het is fijn om iets voor een ander te betekenen

Het functioneren van het Ronald McDonald Huis, valt of staat met de inzet van vrijwilligers. Zij zijn onmisbaar. Bjorn en Charlotte, beiden werkzaam bij Bizzomate, zijn een paar uur per week actief als vrijwilliger. Ze houden het huis opgeruimd, schrijven de gasten in- en uit, beantwoorden de telefoon en bieden de gasten een luisterend oor als daar behoefte aan is. Beiden zijn het erover eens: het is fijn om iets voor een ander te betekenen.

‘Een dienst bij het Ronald McDonald huis staat mijlenver af van het werk dat ik ‘normaal’ doe.’ vertelt Bjorn, die in het dagelijks leven werkzaam is als software consultant. ‘Juist dat contrast houdt het leuk. Je weet voorafgaand aan een dienst niet wat je te wachten staat. Het ene moment ben je bezig met het schoonhouden van het huis en het andere moment zijn er twee nieuwe aanmeldingen en drie gasten die naar huis mogen.’

Charlotte beaamt dit. ‘Bijzonder is ook de manier waarop ouders het huis vertalen,’ vult ze aan. ‘Tijdens een van mijn diensten mocht ik een gelukkige vader uitschrijven, zijn dochter mocht eindelijk mee naar huis. Toen ik hem met zijn hele gezin in het ziekenhuis tegenkwam, kwam zijn vrouw me achterna. Een dikke knuffel als dank voor de warmte en het luisterend oor die ze heeft ervaren tijdens hun verblijf in het Ronald McDonald huis. Op zo’n moment weet je waar je het voor doet. De mooie momenten overheersen gelukkig, maar het komt ook voor dat ouders afscheid moeten nemen van hun kind. Als dienstdoende vrijwilliger is het belangrijk dat je ook dan je mannetje staat. Het is logisch dat het je raakt, maar op dat moment moet je er voor de ouders zijn.’

Weeksponsor

In de week van 22 oktober is Bizzomate weeksponsor van het huis in Maastricht. Tijdens deze week maakt Bizzomate het verblijf van de gasten mede mogelijk. Zo wordt er, naast een donatie, op de woensdagavond door de speciaal hiervoor samengestelde Bizzomate Kookclub een heerlijke driegangenmaaltijd bereid voor de aanwezige gasten.

En op vrijdagochtend halen een paar Bizzomates alles uit de kast om iets lekkers voor de gasten te bakken. De geur van vers gebak zal door het hele huis te ruiken zijn.

Waarom we dit doen?

Bij Bizzomate zijn we van mening dat iedere organisatie een sterke verantwoordelijkheid heeft ten opzichte van de medewerkers, hun families en de samenleving als geheel. Daarom streven we ernaar dat iedere Bizzomate een halve dag per week besteedt aan een sociaal-maatschappelijk initiatief. Zoals we altijd zeggen: we doen dit niet voor de marketing, maar we vertellen er wel graag over! We hopen zo een voorbeeld te geven, te motiveren en te inspireren.

Dus: wil jij ook vrijwilliger worden bij het Ronald McDonald huis? Een week sponsoren? Of wil je weten welke andere sociaal-maatschappelijke initiatieven we bij Bizzomate hebben? Dat kan!

Neem contact op met mij

Volledige naam*
Functie

Bedrijf
Telefoonnummer

E-mail*
Opmerkingen

Ik wil meer weten over:
[recaptcha]

Download case study AZL

Volledige naam*
Functie

Bedrijf
Telefoonnummer

E-mail*
Opmerkingen

Download case study Metis Notarissen

Volledige naam*
Functie

Bedrijf
Telefoonnummer

E-mail*
Opmerkingen

Download case study Automotive Dienstverlener

Volledige naam*
Functie

Bedrijf
Telefoonnummer

E-mail*
Opmerkingen

Download case study Sanitas

Volledige naam*
Functie

Bedrijf
Telefoonnummer

E-mail*
Opmerkingen

Ik wil meer weten

Volledige naam*
Functie

Bedrijf
Telefoonnummer

E-mail*
Opmerkingen

[recaptcha]

Get in touch

Full name*
Job title

Company
Phone number

Email*
Notes

I'd like to hear more about:
[recaptcha]

I would like to know more

Full name*
Job title

Company
Phone number

Email*
Notes

[recaptcha]