VGA, Bizzomate en BCE vieren de livegang van het dynamisch schadeportaal

Bizzomate, BCE en VGA bouwden gezamenlijk aan een dynamisch schadeportaal en daar mag op geproost worden. Uniek is het groot aantal integraties, waaronder de integratie met ANVA. Dit portaal stelt VGA in staat om hun dienstverlening efficiënter in te richten.

 

De titel van het jaarverslag van 2016 van VGA is zeer krachtig: “Professionaliseren om te excelleren”. Verschillende initiatieven hebben in 2016 bijgedragen aan het vergroten van de klanttevredenheid. Als een volgende stap hierin, werd een onderzoek gestart naar de vervanging van het schaderegistratiesysteem, met als doel digitale schademelding en “track en trace” bij schadebehandeling mogelijk te maken. VGA gebruikt al ANVA voor de polisadministratie, maar zocht een dynamische schil die zowel voor VGA als voor de klanten van VGA gebruikt kan worden. Belangrijk hierbij was dat deze schil naadloos moest integreren met de ANVA backoffice applicatie.

Dit schadeportaal geeft klanten de mogelijkheid geven online meldingen te doen, en verschaft gelijkertijd inzicht in de status van de dossiers, de correspondentie en vooral ook in het proces. Ieder dossier doorloopt vaste stappen, dit moet leiden tot een transparant proces. De medewerkers van VGA worden in het proces aangestuurd op mijlpalen en niet op detailniveau en blijven zo volledig in controle van hun eigen proces en werkwijze. Zo zetten ze hun expertise maximaal in, zonder tijd te verliezen met administreren.  En dit komt de dienstverlening weer ten goede!

Egon Jacobs, directeur VGA: “Het schadeportaal stelt VGA in staat om de vraag van onze klanten  om een integrale aanpak van schademelding, -behandeling en risicomanagement te implementeren. Het vooruitstrevend platform van Mendix is hier de juiste tool voor. Bovendien zorgt het schadeportaal ervoor dat zowel VGA als onze klanten in staat zijn het proces efficiënter te doorlopen en de kosten van schadebehandeling te beheersen.”

Onder begeleiding van consultants van BCE werden mede aan de hand van de wensen van de klanten specificaties opgesteld en werd een selectietraject opgestart om uiteindelijk een leverancier te kiezen. Het werd een heel secuur proces waarbij onder andere Bizzomate eerst werd uitgenodigd om een Request for Information (RfI) in te vullen. Bizzomate zat bij deze initiële selectie vanwege haar kennis van de verzekeringsbranche en de eerdere succesvolle projecten binnen het schadedomein.
Samen met een tweede partij mocht Bizzomate daarna een Proof of Concept (PoC) komen uitvoeren op het prachtige kantoor van VGA in Amsterdam. In een tijdsbestek van twee weken bouwde het team van Bizzomate een mooi prototype voor het schadeportaal. De PoC had meerdere doelen: toetsen van de tooling die gebruikt zou gaan worden voor het project (Mendix en Avola Decision), onderzoeken van de koppelvlakken en natuurlijk ook het beoordelen van de samenwerking tussen de mensen van VGA en Bizzomate. Vol trots presenteerde het team van Bizzomate na de PoC een prototype van het schadeportaal! De applicatie werd gebouwd met het Rapid Application Development platform Mendix, ondersteund door de Processen Module van Bizzomate en Avola Decision voor de business rules.

Anne van der Heide, algemeen directeur van Bizzomate: “Wij vinden het altijd erg leuk om een PoC te doen bij potentiële klanten. Het geeft een enorm leuke dynamiek om echt samen met de klant, onder enige tijdsdruk iets te maken. Bij elke PoC staan bij ons de mensen te trappelen om mee te kunnen doen. Het is echt een mooie manier om niet alleen onze tools en kennis te laten zien, maar je leert elkaar ook al echt kennen. Bij VGA was er vanaf het begin een goede sfeer, maar het was ook wel duidelijk dat dit project serieus werd genomen en dat het heel belangrijk voor VGA was. We zijn dan ook heel trots dat wij, met onze mensen en tools als beste uit het proces zijn gekomen.”

Ook Jacobs is erg enthousiast over de samenwerking. “Bizzomate heeft tijdens de PoC indruk op ons gemaakt door in zeer korte tijd te laten zien wat mogelijk is met deze applicatie. Daarnaast is er een klik tussen het VGA projectteam en het team van Bizzomate en het vertrouwen dat het geen eindeloos IT project wordt. Op korte termijn is er een duidelijk en bruikbaar resultaat voor VGA en haar klanten.”

Eric van der Wolk, eigenaar van BCE vult aan: “Een van de grote uitdagingen in dit soort complexe projecten is het vinden van een IT-partner die echt ‘verbinding’ maakt met de mensen in de klantorganisatie. Alleen zo kun je samen met de klant een team opzetten dat resultaten boekt. Met Bizzomate is dat heel goed gelukt.”.

Over Bizzomate

Bizzomate brengt business en IT samen, zodat organisaties écht wendbaar worden en maximaal kunnen profiteren van de dynamiek van deze tijd. Om dit te realiseren, biedt Bizzomate baanbrekende methoden en technologieën aan, om snel én flexibel innovatieve businessapplicaties te creëren die tegelijk intern en extern, zowel via het web als mobiel, kunnen worden ingezet. Bizzomate heeft kantoren in Nederland (Valkenburg, Breda), België (Leuven) en het Verenigd Koninkrijk. Bizzomate is uitgeroepen tot Mendix Partner of the Year.
Meer informatie: www.bizzomate.com

Over BCE

Succesvolle digitale transformatie vereist het gelijktijdig schaken op diverse borden. Het raakt immers verrassend veel facetten. Hard en zacht. BCE valt op door het brede spectrum van succesbepalende expertises. Ideeën ontwikkelen. Regie voeren. IT-specialisten aansturen. Gebruikers enthousiasmeren. Enzovoort. Afhankelijk van de exacte problematiek waar de klantorganisatie mee worstelt, zorgt BCE dat het geregeld wordt. Punt.
Meer informatie: www.bcase.nl 

Over VGA

VGA is het verzekeringsbedrijf van en voor de gemeente Amsterdam en aan haar gelieerde bedrijven en instellingen . VGA verzorgt het risicomanagement, de verzekeringen en de schadeafhandeling. Bovendien kunnen alle Amsterdamse ambtenaren via  VGA hun particuliere verzekeringen afsluiten. Bij VGA werken momenteel circa 60 medewerkers, verdeeld over de afdelingen Zakelijke Verzekeringen, Particuliere Verzekeringen, Schade, Backoffice Zakelijke Verzekeringen en de stafafdelingen. Zij houden zich bezig met de meest uiteenlopende facetten van het verzekering- en bemiddelingsbedrijf.
Meer informatie: www.amsterdam.nl/vga

 

Neem contact op met mij

Volledige naam*
Functie

Bedrijf
Telefoonnummer

E-mail*
Opmerkingen

Ik wil meer weten over:
[recaptcha]

Download case study AZL

Volledige naam*
Functie

Bedrijf
Telefoonnummer

E-mail*
Opmerkingen

Download case study Metis Notarissen

Volledige naam*
Functie

Bedrijf
Telefoonnummer

E-mail*
Opmerkingen

Download case study Automotive Dienstverlener

Volledige naam*
Functie

Bedrijf
Telefoonnummer

E-mail*
Opmerkingen

Download case study Sanitas

Volledige naam*
Functie

Bedrijf
Telefoonnummer

E-mail*
Opmerkingen

Ik wil meer weten

Volledige naam*
Functie

Bedrijf
Telefoonnummer

E-mail*
Opmerkingen

[recaptcha]

Get in touch

Full name*
Job title

Company
Phone number

Email*
Notes

I'd like to hear more about:
[recaptcha]

I would like to know more

Full name*
Job title

Company
Phone number

Email*
Notes

[recaptcha]