Aan al het goede komt een eind...

‘Tijdens mijn stage heb ik niet alleen praktijkervaring opgedaan, maar ben ik ook gegroeid als persoon!’

Ruim vijf maanden geleden werd Bizzomate versterkt door twee HBO-ICT-stagiairs: Thom Kemp en Kay Karssing. In de maanden die volgden hebben ze onder begeleiding van een Bizzomate consultant elk een applicatie gebouwd. Dat deden ze niet door code te schrijven, maar door te modelleren. Hiervoor gebruikten ze het Rapid Application Development Platform Mendix.

Dankzij Kay staat er nu een eerste mobiele versie van onze declaratie applicatie. En Thom heeft een heuse documentgenerator gebouwd. Deze module wordt onder andere ingezet binnen de Claims Management Oplossing van Bizzomate, om snel gestandaardiseerde correspondentie te kunnen samenstellen.

Hoe hebben de heren hun stage beleefd? En welke tips hebben zij voor toekomstige stagiair(e)s? Wij hebben het ze gevraagd!

Tekst gaat verder onder de foto. 

Stichting Willen en Doen

Zo mannen, het zit er alweer op. Hoe kijken jullie terug op je stage bij Bizzomate?

Kay: Dit was voor mij mijn eerste stage. Voor het eerst fulltime aan het werk, waar ik normaal in de lesbanken zit. Ik vond het heel fijn dat ik nu een concrete opdracht had, waar ik zelf aan moest werken en volledig verantwoordelijk voor was. Je staat dan echt op eigen benen!

Thom: Daar sluit ik me graag bij aan! Op school werkt iedereen aan dezelfde opdracht. Nu heb je je eigen ding, en daar ben je de volle 20 weken mee bezig! Naar verloop van tijd wil je de opdracht steeds verder uitbreiden en beter maken! Bij elke oplevering merk je dat je dichterbij komt en daardoor wordt het ook steeds leuker! Zeker als je dan ook nog eens complimentjes krijgt van het team!

Kay: Je komt inderdaad steeds iets dichterbij het product dat je wilt opleveren, maar niet altijd! Soms heb je ook het gevoel dat de route naar het eindproduct toch iets langer is dan gedacht. Met name als je bij het testen van je app dan ontdekt dat een bepaalde (missende) functionaliteit toch wel heel handig zou kunnen zijn! Normaal zet je dat op de lijst voor een volgende release, maar nu heb je eigenlijk maar één kans. En dan wil je laten zien wat je kunt!

Thom: Tijdens je stage leer je niet alleen hoe je je opdracht tot een goed eind brengt. Je leert ook hoe je moet omgaan met ‘tegenslagen’ of dingen die anders gaan dan verwacht. Je hebt de vrijheid om met alternatieven te komen en daardoor leer je om keuzes te maken en te beargumenteren waarom je ergens voor gekozen hebt. Daardoor doe je niet alleen praktijkervaring op, maar groei je ook als persoon!

Tijdens jullie stage werden jullie begeleid door een van de Bizzomates. Zijn jullie tevreden over de begeleiding?

Thom: Ik heb echt een top begeleiding gehad van Bart Poelmans! Als ik aan het eind van een week liet zien waar ik aan gewerkt had, nam hij ook echt de tijd voor me. Ook vond ik het heel fijn dat hij het topic bekijkt vanuit verschillende invalshoeken. Daardoor komt hij met concrete tips over hoe ik de module gebruiksvriendelijker kan maken of beter kan beveiligen.

Kay: Bij mij is er een wisseling van de wacht geweest. Doordat Joppe van Gisbergen overstapte naar het Bizzomate zusje Peppertree, had hij minder tijd om mij en mijn opdracht te begeleiden. Daarom zijn twee andere Bizzomates opgetrommeld om de rol van product owner en scrum master over te nemen. Dat gaf mij de unieke kans om daadwerkelijk te werken met een scrum team!

Is er achteraf iets dat jullie anders zouden doen?

Thom en Kay in koor: opener zijn!

Thom: Dit was mijn eerste stage, daardoor was ik heel gefocust op de opdracht en de uitvoering daarvan. Achteraf gezien had ik me graag opener willen opstellen en écht een plek innemen van het team in plaats van aan de zijlijn meekijken. Ik denk dat ik dan nóg meer uit de opdracht had kunnen halen en een betere band kunnen opbouwen met de Bizzomates. Nu heb ik me pas aan het eind van het stage wat opener opgesteld en ik merk dat ik het daardoor nóg leuker vindt hier.

Dat is meteen een mooie tip voor volgende stagiair(e)s! Hebben jullie nog meer tips?

Kay: Zorg dat je onderdeel wordt van het team. Dat helpt je enorm bij je opdracht en het maakt je stageperiode stukken leuker!

Thom: En wacht niet tot het laatste moment met het presenteren van je opdracht. Door de vorderingen tussentijd ook al aan het team te laten zien, krijgen ze een goed beeld van waar je de hele dag mee bezig bent. Iedereen is onwijs geïnteresseerd en welwillend om je verder te helpen als je vastloopt.
Ook is het slim om tussentijds al eens feedback te vragen. Verbeterpunten die daaruit komen kun je dan direct meenemen. Als je wacht tot het laatste moment, is er geen tijd meer om er iets mee te doen.

Tot slot ben ik erg benieuwd waar jullie het meest trots op zijn?

Thom: Ik ben ontzettend trots op het eindproduct! De documentgenerator die ik heb gebouwd staat heel stevig en wordt ook echt in productie genomen! Natuurlijk zullen er nog nieuwe releases komen en worden er nog nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Maar zoals het er nu staat, kan de module direct ingezet worden bij de klant.

Kay: De mobile versie van de declaratie applicatie ik gebouwd heb, gaat daadwerkelijk gebruikt worden. Elke Bizzomate kan zijn of haar bonnetjes nu direct via de telefoon indienen. Ook ben ik trots op de groei die ik heb doorgemaakt. In het begin was ik nog heel erg zoekende naar mijn plek in het scrumteam en hoe ik mijn opdracht het best kon invullen. Naarmate de tijd vorderde ging dit steeds beter!

Wil jij van toegevoegde waarde kunnen zijn tijdens je stage? Of heb je je afstudeerstage net afgerond en ben je op zoek naar een leuke (starters)baan?

Kijk dan eens naar onze vacatures, of stuur je cv naar jobs@bizzomate.com t.a.v. Aswin van Braam. Bellen kan ook +31 (0)6 1941 5894!

Neem contact op met mij

Volledige naam*
Functie

Bedrijf
Telefoonnummer

E-mail*
Opmerkingen

Ik wil meer weten over:
[recaptcha]

Download case study AZL

Volledige naam*
Functie

Bedrijf
Telefoonnummer

E-mail*
Opmerkingen

Download case study Metis Notarissen

Volledige naam*
Functie

Bedrijf
Telefoonnummer

E-mail*
Opmerkingen

Download case study Automotive Dienstverlener

Volledige naam*
Functie

Bedrijf
Telefoonnummer

E-mail*
Opmerkingen

Download case study Sanitas

Volledige naam*
Functie

Bedrijf
Telefoonnummer

E-mail*
Opmerkingen

Ik wil meer weten

Volledige naam*
Functie

Bedrijf
Telefoonnummer

E-mail*
Opmerkingen

[recaptcha]

Get in touch

Full name*
Job title

Company
Phone number

Email*
Notes

I'd like to hear more about:
[recaptcha]

I would like to know more

Full name*
Job title

Company
Phone number

Email*
Notes

[recaptcha]